Nyheter

2023.09.19

Circuras tillväxtresa fortsätter genom samgående med två nya bolag

Liding Byggentreprenad (’Liding’) och Nyvest Bygg (’Nyvest’) blir de åttonde och nionde bolagen i Circura, koncernen som är specialiserad på att vårda och förnya Sveriges byggnader. Liding förstärker Circuras marknadsposition på denväxande och konjunkturoberoende marknaden för försäkringsskador medan Nyvest expanderar Circuras geografiskanärvaro till Nyköping.

Liding är en specialist inom försäkringsskador i Stockholm med flera försäkringsbolag som kunder och omsätter c.SEK 140m. Nyvest, med en omsättning på c.165m, är den marknadsledande aktören i Nyköping med en lång och framgångsrik historia av små och medelstora ROT-entreprenader samt byggservice. Samtliga delägare i båda bolagen återinvesterar en stor andel avköpeskillingen i samband med transaktionen och blir därmed medägare i Circura-koncernen.

’Jag ser fram emot att hälsa Nyvest och Liding med deras kompetenta medarbetare välkomna till Circura, tillsammans kommer viatt utveckla renoveringsbranschen i Sverige på ett hållbart sätt. Båda bolagen passar in i vår strategi att förena de finaste lokala bolagen specialiserade på olika typer av uppdrag i befintliga byggnader.’, säger Circuras VD Louise Strömbeck.

’Jag, och hela Nyvest, ser fram emot att bli en del av koncernen och fortsätta utveckla vårt bolag i samarbete med de andra Circura-bolagen’, säger Magnus Larsson, VD Nyvest.

’Det ska bli oerhört spännande att vara med på Circuras tillväxtresa och exportera vår specialistkunskap inom försäkringsskador till hela Sverige genom Circuras bolag’, säger Martin Björkroos, VD Liding.

 

För mer information, kontakta:
Louise Strömbeck, VD Circura Telefon: 070-180 88 98
E-mail: [email protected]

Martin Björkroos, VD Liding Byggentreprenad Telefon: 073-356 21 13
E-mail: [email protected]

Magnus Larsson, VD Nyvest Telefon: 070-588 21 00
E-mail: [email protected]

 

Om Circura
Circura är Sveriges ledande koncern inom renovering och service av fastigheter. Vi arbetar decentraliserat och kundnära med det stora företagets resurser för att förnya och förädla Sveriges byggnader. Circuras ambition är att förena och utveckla specialiserade bolag som verkar lokalt.

Koncernen grundades 2021 med Adelis som huvudägare.

För mer information, vänligen besök www.circura.se.